21.11.2017

2. IVF-ultra

Eilen oli koeputkihoidon 2. ultrakäynti ja samalla viimeinen kontrolli ennen punktiota. Punktio sovittiin tämän viikon torstaille.

Minulta löytyi useampi suurempi folliikkeli ja edelleen monta pientä. Ihana oli kuulla, että ollaan jo aivan loppusuoralla piikitysten kanssa. Eilen olivat viimeiset annokset Bemfolaa ja Orgalutrania. Tänään laitetaan enää irrotuspiikki, eli Gonapeptyl, joka ajoitetaan tasan 36 tuntia ennen punktiota. Gonapeptylin pitäisi olla vastaavanlainen piikki ja toimenpide kuin Orgalutran, eli en sitä yhtään jännitä. Mikä taas vähän jännittää, on edelleen tuo suuri munarakkuloiden lukumäärä, mikä aiheuttaa pientä vaaraa hypersimulaatiosta. Tästä syystä minulle määrättiin myös Ovitrelliä keräyksen yhteyteen. Lääkärin mukaan tämän lääkkeen kanssa hypersimulaation riski on todella pieni, jos ollenkaan. Ei auta muu kuin luottaa lääkärin sanaan.

Eilen myös alkoivat ensimmäiset tuntemukset, että jotain epätavallista on käynnissä. Vatsan alueella on ollut pientä kipua munasarjoissa, varsinkin vasemmalla puolen. Ylimääräistä turvotusta en ole juuri huomannut.

Tänään kivut ovat voimistuneet ja liikkumisen kanssa on pitänyt olla jo ihan eri tavalla varovainen. Vielä pärjään töissä ihan ok, mutta päivällä ehti käydä mielessä pariin kertaan, että pitäisikö tehdä loppuaika ennen punktiota työt etänä makuuasennossa. Hoitaja myös suositteli, ettei kannata harrastaa mitään liikuntaa, jossa hypitään tai tehdään kiertoliikkeitä, muutama päivä ennen ja jälkeen punktion. Tämä siitä syystä, että munajohtimet voivat kiertyä, jos niitä rasittaa väärällä tavalla. Jos näin kuitenkin kävisi, niin tapahtunut vaatii aina leikkaushoitoa. Otin varoitukset tosissaan ja aion olla koko viikon levossa töissä käymistä lukuun ottamatta. Olotila on jo muutenkin sellainen, ettei edes tee mieli lähteä rehkimään, sillä tuntuu, että kävelykin pitää tehdä normaalia rauhallisemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti