5.2.2019

Kp1

Kp1 - ollako iloinen vai surullinen? Olen tässä 6 viikon aikana ehtinyt aika paljon lukea niitä tarinoita, joissa kerrotaan plussauutisista heti keskenmenon jälkeisessä kierrossa. Ei ehkä ole suuri yllätys, että meidän kohdalla ei näin käynyt. Joka tapauksessa kroppa on alkanut toimimaan ja se on hyvä uutinen se! Toistaiseksi tässä kierrossa olen selvinnyt niin pienillä kivuilla, ettei ole tarvinnut edes särkylääkettä. Vuotoa taas on tullut runsaammin kuin normaalisti.

Olin jo viime viikolla yhteyssä digitaalisen hoitopolun kautta hormoonipolille, että olisiko mitenkään mahdollista, että hoito tehtäisiin jo tähän kiertoon, sillä IVF-lääkäri oli aiemmin viestitellyt, että voisin ilmottautua hoitoon helmikuussa. En ollut siitäkään yllättynyt, että sain kieltävän vastauksen - hoito on siis mahdollinen vasta maaliskuussa. En ollut niin hirveän pettynyt, sillä töiden suhteen minulla olisi tullut järkyttävä säätäminen. Joudun nimittäin taas lähtemään työmatkalle ja se olisi osunut siirron kanssa täysin päällekkäin ja matkan peruminen olisi ollut työkavereilleni katastrofi. Työmatka menee harmittavasti päällekkäin ovulaation kanssa, eli hyvästit myös luomuyritykselle. Reissuja on tulossa tämän jälkeenkin ja ensi kuussa on sama haaste töiden ja hoidon yhteensovittamisesta edessä. Nyt on oltava vaan rohkea ja itsekäs ja kieltäydyttävä työmatkasta, vaikka se aiheuttaa ikävyyksiä kolleegoille. En vaan pysty mitenkään odottamaan siitä eteenpäin, sillä huhtikuisen lomamatkan takia siirto siirtyisi sitten vasta toukokuulle.

Olen alkanut tosissani harkitsemaan, että irtisanoutuisin nykyisestä työstäni, sillä näillä matkustumäärillä on todella haastavaa yrittää perustaa perhettä. Minulle yksi suurimmista stressinaiheuttajista on juuri työn ja hoitojen sovittaminen yhteen. Ajattelen niin paljon sitä, että mitä muut minusta ajattelevat ja tunnollisena on todella vaikea kieltäytyä töistä varsinkaan, kun ei voi kertoa kunnolla syytä, että miksi kieltäydyn. Minulla olisi tiedossa yksi paikka toisessa yrityksessä, ja siinä työssä ei tarvitsisi matkustaa mihinkään ja työ olisi muutenkin stressittömämpää ja hyvin paljon helpompaa. Huonona puolena saisin tuhansia euroja pienempää palkkaa ja saisin hyvästellä nousujohteisen työurani nykyisessä yrityksessä, jossa on mahdollisuudet kehittyä hyvinkin korkealle. Naisena et vaan voi saada kaikkea. Jostakin on luovuttava.

6 kommenttia:

  1. Huh, osaan samaistua tuohon työosuuteen. Miten hitto sitä osaisi oikeasti laittaa asiat tärkeysjärjestykseen niitten tärkeyden mukaan, eikä mukamas tärkeyden mukaan. Ite oon päässy askeleen pidemmälle alusta, koska toinen ivf-kerta toi plussan (ja tuo 'plussa' on vielä kyydissä - kiitokset Donafertyn!?), mutta nyt stressaan hulluna kaikkea just työkiireitten pohjalta. Tsemppiä jatkoon kaikkien asioitten suhteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon onnea plussasta ja kiitos paljon tsempeistä! :) Mulla stressi alkoi vähentyä raskauden myötä, vaikka samat kiireet olivat silloinkin. Helpotti, kun tiesi, että stressaamiselle oli päättymispäivä viimeistään silloin, kun jää äitiyslomalle.

      Oli muuten järkyttävää huomata, että minkälainen painolasti tippui pois harteiltani sen jälkeen, kun plussasin ensimmäisen kerran, vain siitä syystä, että enää ei tarvitsisi stressata työ- ja hoitopalapelin yhteensovittamista. Ja taas ollaan samassa sekametelisopassa.

      Poista
  2. Hei Lia. Eksyin tänne blogiisi jotain kautta! Ensinnäkin, olen todella pahoillani keskenmenostanne. Nämä ovat aivan käsittämättömän surullisia juttuja :'(

    Meidän identtiset kaksospojat menehtyivät vuorokauden iässä,syntyivät viikolla 24. Synnytyksestä nyt 6 kk ja perjantaina poistettiin viimeiset raskausmateriaalit kohdusta tähystyksessä. Minulle teki todella kipeää koko operaatio vaikka paljon onkin koettu..

    Toivon kaikkea hyvää polullesi, seurailen blogiasi ehdottomasti jatkossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyynelet nousivat silmiini, kun luin tämän viestin. Olen niin pahoillani menetyksestänne, ettei sanat riitä <3 Kiitos viestistäsi ja tervetuloa seurailemaan. Toivon kaikkea hyvää myös sinne, ja ennen kaikkea sylin täydeltä voimia jaksaa eteenpäin.

      Poista
    2. Lia <3

      Aloitin itse juuri uuden blogin kirjoittamisen, en tosin ole vielä puusta pitkälle päässyt, mutta jos joskus haluat käydä meidän tarinaan tutustumassa ja meidän tulevaa vauvatoive matkaa seuraamassa, olet lämpimästi tervetullut lukijaksi :)

      Kirjoitin aikanaan aktiivisestikin lapsettomuusblogia, nyt tuli taas se olo, että on aika aloittaa.

      Halauksia sinne, toivottavasti täällä matkaasi saan seurata <3

      Poista
    3. Kiitos kutsusta :) Tulen mielelläni lukijaksi ja seurailemaan myös sinun matkaasi. Kaikkea hyvää sinne ja kaunista alkavaa kevättä.

      Poista