12.2.2018

Oman elämänsä lääkäri

Tämä oli ensimmäinen kierto 10 kuukauteen, kun yritämme raskautta ns. sokkona. Aina aiemmissa kierroissa ovulaation ajankohta ja munasarjojen tilanne on tarkastettu yksityisellä ultrassa, joinakin kuukausina jopa kahdesti. Tällä kertaa päätin säästää ja en mennyt tuhlaamaan jälleen 150-300 euroa pelkästään tilanteen tarkastamiseen vähän kahdesta syystä: aiemminkaan tästä tarkastuksesta ei ole ollut paljon mitään hyötyä ja nyt on vain enää kaksi viikkoa aikaa ensimmäiseen käyntiin julkisella lapsettomuuspolilla.

Olenkin tässä kierrossa leikkinyt itse omalääkäriäni ja yrittänyt arvioida ovulaation ajankohtaa tekemällä useampia ovulaatiotestejä, sillä en pysty sitä fyysisesti mitenkään tunnistamaan. Tietysti juuri tässä kuussa testit ovat näyttäneet todella hailakkaa viivaa aina kp10-kp15 enkä ole pystynyt mitenkään varmuudella arvioimaan, onko ovulaatio nyt tapahtumassa vai ei. Täytyy siis testailla ainakin vielä toinenkin viikko, jos viivat alkaisivatkin vahvistumaan vähän myöhemmin. Joka tapauksessa toimiminen itse itsensä omalääkärinä ei tunnu olevan aivan niin helppoa kuin kuvittelin, vaikka olen oppinut tuntemaan kiertoni ja sen oikut melko hyvin viimeisen vuoden aikana. Kaikkien näiden ovulaatioihmettelyiden keskellä en voi taas kuin kiroilla itsekseni, että kuinka hemmetissä tämän maapallon suurin uhka on ylikansoitus, kun joillekin tämä lapsenteko on todellista rakettitiedettä!

Suuria toiveita en tästä kierrosta (taaskaan) elättele ja ajatukset alkavat olemaan jo vahvasti seuraavassa koeputkihoidossa. Vielä kaksi pitkää viikkoa ensimmäisiin vastauksiin seuraavasta askeleesta oman elämäni kuun valloituksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti