25.5.2018

Hoito peruutettu

Olen murtunut. Mikään muu ei kuvaa paremmin tunnelmaani nyt.

Kp1 tapahtui eilen. Tämän jälkeen ilmoittauduin hoitoon. Vähän myöhemmin hoitaja soitti, että hoitoni ei tapahdu osaltani tähän kiertoon. Syy on se, että lääkäri oli arvioinut punktioajan väärälle viikolle ja siirto toiselle viikolle ei onnistu, koska se on jo täynnä toisten naisten punktioita.

Tällaista on palvelu julkisella puolella. En ollut osannut ollenkaan varautua tähän, pettymyksen tunteet ovat yhtä suuret kuin silloin, kun ensimmäinen lapsettomuushoito epäonnistui. Nyt viimein ymmärrän, miksi monet vannovat yksityisen klinikan nimeen.

En kyennyt hoitamaan puhelua oikein ja kysymään mitään järkevää, koska en itkemiseltäni pystynyt puhumaan kunnolla. Heinäkuussa klinikka on kiinni, eli hoito on ehkä elokuussa. Jos silloinkaan. Lisää odotusta, 8 viikkoa, ehkä 12. Olin sopinut lomiani elokuulle, mutta nyt ne pitää varmaan peruuttaa, mutta ei voi siirtää heinäkuullekaan, koska sinne on jo sovittu työmatkoja. En voi pitää lomia, en saa lapsettomuushoitoja, elämäni on vain työtä, työtä ja työtä.

Tuntuu, että kuljen sumussa, enkä perille pääse.
Meille ei ole tarkoitettu lasta.

8 kommenttia:

  1. Voi ei, tosi kurja juttu. Laittaisin tähän liudan kirosanoja, jos kehtaisin.. �� Odotin jo parempia uutisia ja päivityksiä hoidosta. Varmasti ihan tosi paha olla nyt, tsemppiä kuitenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommentoin nyt itse aikasempaan kommenttiin, kun jotenkin en osannut ees tuossa purkaa ajatuksia sanoiksi.. tuntuu pahalta sun puolesta, kun niin epäreilua koko tilanne.. vaikka kaikkensa itse yrittää niin silti joku asia aina menee vikaan.. harmittaa ja suututtaa.. itselläkin iskee välillä (usein) epätoivo, mutta toivotaan että kaikki tääkin palkitaan lopulta. Jaksamista!

      Poista
    2. Kiitos paljon viestistäsi! Tsemppejä tarvitaan.
      Perjantai oli musta päivä minulle. Oli niin kertakaikkisen petetty olo. Kyllä tästä vielä noustaan.

      Poista
    3. Miten olet jaksellut?

      Poista
  2. Voi ei, olen niin pahoillani! Julkisella puolella kyllä osataan sössiä noita asioita, nimimerkillä kokemusta on. Odottaminen on niin turhauttavaa, ja sitä on muutenkin näissä hoidoissa ihan liikaa. Kovasti tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nessa kommentista ja tsempeistä :)
      Tämän odotuksen viimeinen kuukausi oli kaiken lisäksi todella tuskaisen hidas. Kun kuukautiset alkoivat, en edes muistanut olla harmissani luomuraskauden epäonnistumisesta, sillä olin niin onnellinen siitä, että vihdoin hoito ja oikea yrittäminen taas alkaisi. Ja juuri kun pääsen maaliviivalle, on se laitettukin jonnekin paljon kauemmas. Ja odotus sen kun jatkuu.

      Poista
  3. Voi ei, tuli niin paha mieli puolestasi ja voin vain kuvitella miten inhottavalta tuo tuntuu! Lapsettomuuden ja etenkin noiden hoitojen/niiden alkamisen kanssa elää sellaisessa inhottavassa välitilassa... mitään ei voi suunnitella etukäteen, kun jos juuri silloin onkin pistoshoito meneillään, punktiopäivä, hyperstimulaatio tai raskaana. Matkat, illanvietot, työpaikan vaihtaminen, kodin remontit... tuntuu, että kaikki on paras jättää tauolle. Ja tiedän niin hyvin tuonkin tunteen ettei luomuraskautta enää ymmärrä edes ajatella, kun hoitojen aloitus on käsillä. Toivon todella, että pääsette alkuun heti elokuussa, kun klinikan kesätauko on ohi ♥

    VastaaPoista
  4. Voi kaunis kiitos viestistäsi Maria :)
    Juuri tuo tekee tästä erityisen raskasta, kun ei voi elää muuta elämää täysillä vaan kaikki suunnittelu on tehtävä mahdollisten hoitojen varassa.

    VastaaPoista