25.9.2018

Kohti uutta yritystä

Aika on mennyt hirvittävää vauhtia - niin kuin aina syksynä - ja taas ollaan uuden todellisen yrityksen kynnyksellä. Sain kunnalliselta hoidolta viestin digitaaliselle hoitopuolelle, että seuraavan kierron 1. päivästä voi taas ilmoittautua hoitoon lisääntymistieteenyksikköön. Minulla on vähän kaksijakoiset ajatukset seuraavasta yrityksestä. Mukavaa, että taas jotain tapahtuu, mutta en ole niin luottavaisin ja innostunein mielin niin kuin yleensä olen ollut munasolukeräykseen ja tuoresiirtoon tähtäävästä hoidosta. Pelkään ensinnäkin, että alkiot kuolevat sulatuksen aikana, jos sinne asti päästään. Suurin pelkoni kohdistuu kuitenkin ovulaation bongaamiseen. En ole viimeisen noin puolen vuoden aikana ole onnistunut löytää ovulaation ajankohtaa. Olen testaillut tikuilla, mutta tulos on aina epämääräinen. Ja tulos on sama suurin piirtein mihin kierron aikaan tahansa! Esimerkiksi tässä kierrosta testasin 12-16. päivät, joille sain kaikille haalean plussan. Tämän jälkeen 17. päivä oli selvä negatiivinen. 18-24. päivät jälleen haaleita plussia. Tästä eteenpäin en ole jaksanut enää testata, sillä se on niin turhauttavaa. Vatsassa ei ole ollut minkäänlaisia tuntemuksia, jotka auttaisivat edes vähän tunnistamaan, että mikä noista plussista on oikea plussa. Olen ihmetellyt, että miten muut potilaat selviävät tästä? Menevätkö jotkut ylimääräiselle ultrakäynnille yksityiselle asti vai onko muille ovulaation löytäminen vain niin helppoa?

Näiden pelkojen lisäksi olen lomamatkalla siihen aikaan, kun PAS:ia edeltävä ainoa ultra suurinpiirtein tulee olemaan. Mutta koska kiertoni on melko vaihteleva, on sille silti pienen pieni  mahdollisuus juuri oikeaan aikaan.

8 kommenttia:

  1. Meillä lääkäri ohjeisti että vain digitaalisella Clearblue testillä bongailla ovulaatiota. Niiden paperiliuskojen kanssa en koskaan onnistunut löytämään mitään.

    VastaaPoista
  2. Hei! Digitaalinen clear bluen (kaksoishormoni?) mittari on itsellä ainoa jolla olen saanu tarkasti oviksen määritettyä. Tsemppiä bongailuun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Digitaalinen oli käytössä, mutta alkoi näyttää vilkkuvaa naamaa jo kierron 9:stä päivästä ja sama tulos seuraavat kolme viikkoa, kunnes julkinen puoli päätti luopua yrityksestä siirtää alkiota niin pitkään kiertoon :( Olin todella yllättynyt, että miten voi digitaalinen testi voi väittää ovulaation olevan lähellä, vaikka oltiin viikkojen päässä siitä ajankohdasta.

      Poista
  3. Ainakin Naistenklinikalla tosiaan suositus on käyttää Clearbluen digitestiä.
    Olen seurannut jonkin aikaa blogiasi ja jännä huomata että se vähän kuin "omasta kynästä". Itse siirryin yksityiseltä julkiselle ja tämä hoitokierros alkoi kanssa elokuussa hyvin samaan aikaan kuin sinun :).
    Nyt odottelen 2. ICSIn 1. PAS:sia tapahtuvaksi seuraavasta kierrosta.. siis ainakin toivottavasti! Stressaa jo valmiiksi, että löytyykö ovulaation ajankohta ja jos, niin päästäänkö siirtoon asti. Liian monta epävarmuustekijää minun makuun.
    Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon viestistäsi. Älyttömän kallis Clearblue oli käytössä, mutta sekin antoi aivan outoja tuloksia kuten jo edellisellekin kirjoittajalle vastasin.
      Kovasti tsemppiä myös sinne! Kerro jossain vaiheessa kuulumisia, että miten kävi :)

      Poista
    2. Täällä löytyi oviksen ajankohta omaksesi yllätykseni, mutta sehän oli sitten mikäs muukaan päivä kuin maanantai. Eli siirtoon ei päästy koska meillä on 5pv blastoja. Noh, uuteen yritykseen on jo ilmoittauduttu ☺

      Poista
  4. Joko sinulla on alkanut uusi hoito?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edelliseen luonnolliseen kiertoon yritettiin, mutta julkinen ei halunnut jatkaa kierron yritystä, koska se oli heidän mielestään liian pitkä (35) päivää. Olo oli todella pettynyt. Nyt on menossa yritys lääkkeelliseen kiertoon.

      Poista