8.4.2019

Ei jouluvauvaa

Viime jouluaatonaattona vietin 12 tuntia synnytysosastolla keskeytyneen keskenmenon ja lääkkeellisen tyhjennyksen takia. Silloin uskalsin toivoa, että kunpa ensi jouluna olisin samassa ympäristössä, mutta tällä kertaa niiden onnekkaiden joukossa, jotka ovat siellä viimeisimmillään. Tai ehkä voisin olla yksi niistä, joka oli jo raskaimman työn tehnyt ja saisi nyt silitellä pikkuistaan rauhaisan joulutunnelman syleilyssä.

Tämän pienen laskettu aika olisi ollut 10.12 ja viime vuoden haave oli lähellä toteutumista. Kohtalo uskalsi olla taas toista mieltä ja antoi minulle tänä aamuna negatiivisen tuloksen.

Pelkäsin tosi paljon sitä, että miten ottaisin vastaan pettymyksen, enkä taaskaan uskaltanut ruveta testaamaan yhtään ennen virallista päivää. Helpotuksekseni en murtunut. Tulos ei yllättänyt, sillä mitään oireita ei ollut näiden kahden viikon aikana - ei edes lääkkeiden aiheuttamia.

Pakkasessa olisi enää yksi huurupää odottamassa sulatusta. Pian saan varmaan sairaalalta ohjeita, että miten sen kanssa toimitaan mahdollisesti jo tässä kuussa.

4 kommenttia:

  1. Voi ei!! Onpa harmittavaa, että kävi näin. Olisi kyllä saanut se onnistuminen tulla kaiken kokemasi jälkeen. Epäreilua!
    Olisipa ihanaa, jos jo tässä kuussa pääsette uuteen siirtoon!
    Tsemppiä ja jaksamista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Emilia <3 Luulen, että on ihan hyvät mahdollisuudet päästä siirtoon peräkkäisissä kierroissa, vaikka lääkkeellisiä ovatkin. Laittaisipa lääkäri pian jo viestiä, niin voisin jo keskittyä uuteen mahdollisuuteen.

      Poista
  2. Helpottaisi olo kyllä hirveästi jos saisi varmuuden asiaan.

    Millaisiä lääkkeitä sinä olet saanut lääkkeelliseen PAS:iin? Minulle määrättiin progynova-nimistä lääkettä kp 2 alkaen ja sitten lääkärin määräyksestä lugesteronia luteaalivaiheeseen. Onko sinulla kokemusta tosta progynovasta? Minua mietityttää kovasti, että tuleeko ovulaatio ihan normaalisti ja aikataulussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt sain viestin, että seuraavan siirron voi ajoittaa heti seuraavaan kiertoon, joka sekin lääkkeellinen. Nyt täytyy siis vain odottaa kuukautisten alkamista. Jostain luin, että siihen voi mennä lääkkeiden lopetuksesta 1-1,5 viikkoakin, mikä kyllä sopii meidän aikatauluihin paremmin kuin hyvin.

      Minulla on ollut käytössä samat progynova ja lugesteron. Progynovan olen muistaakseni aloittanut heti kp1 ja lugesteronin aloitus n. 5 päivää ennen siirtoa. Progynova ymmärtääkseni lamauttaa koko munasarjojen toiminnan ikään kuin lepotilaan, eikä normaalia ovulaatiota tule tällaisessa kierrossa ollenkaan.

      Poista