23.11.2018

Kolmas siirto ja plan B

Kolmas alkion siirto ei herättänyt minussa enää niin suuria liikutuksen tunteita kuin aiemmin. Kolmas kerta toden sanoo ja niin edelleen. Ilokseni ensimmäinen pakkasalkio oli selvinnyt sulatuksesta ja minulle jäi siis varastoon vielä kaksi muuta, joita voidaan siirtää myöhemmin, jos tämäkään ei jaksa kiinnittyä joulun ihmeeksi.

Tällä alkiolla on kyllä erittäin hyvät tarrat. Se tuli todistettua jo toimenpiteen aikana. Alkio oli nimittäin takertunut niin kovasti kiinni katetriin, ettei se suostunut siirtymään kohtuun ensimmäisellä kerralla. Onneksi toisella kerralla suostui jäämään kohtuun, ja toivottavasti suostuu takertumaan sinne yhtä hanakasti kuin katetriin. 

Lääkityksenä minulla on Progynova ja Lugesteron, molempia kolmesti päivässä. Paljon lääkkeitä täytyy siis muistaa syödä jatkuvasti ja tätä tulee jatkaa ties mille raskausviikoille. Virallisten ohjeiden mukaan pari viikkoa pitää odotella taas ennen testaamista. Aiemmin ei ole tarvinnut odottaa niin pitkälle niin kuin olen kertonut aiemmin.

Hedelmöityshoitojen rinnalla ajan yhtä toista ohjelmaa, jonka nimi on "Lian onnellinen elämä vol. 2". Tämä ohjelma takaa sen, että pysyn onnellisena, vaikka lapsettomuushoidot epäonnistuisivatkin. Tätä ohjelmaa voisi tavallaan kutsua plan B:ksi. Tähän liittyen olemme mieheni kanssa aloittaneet yhdessä erään tavoitteellisen projektin, jonka myötä tiedossa vaikka mitä kivoja tapahtumia seuraavan puolen vuoden ajan. Tätä toista projektia ei voi viedä eteenpäin, jos tulisin raskaaksi. Pakko myöntää, että projekti on niin kiva, että jossain vaiheessa voisi jopa harmittaakin, että mahdollinen raskautuminen pilasi plan B:n suunnitelman. Tämä on kuitenkin koko homman idea - ajan hedelmöityshoitojen rinnalla jotain niin mukavaa ja ihanaa, että mahdollinen hoitojen epäonnistuminen ei harmittaisi niin paljon, ja mikä tarkoittaisi sitä, että voisin jatkaa plan B:tä suunnitellusti. 

Täytyy myöntää, että sen jälkeen kun laitoimme projektin pystyyn, en ole vierittänyt pettymyksen kyyneliä kuukautisten alettua. Ohjelma tuntuu toimivan niin kuin ajattelinkin.

4 kommenttia:

  1. Nyt kuulostaa kyllä sitkeältä kaverilta tuo alkio! Kovasti tarrasukkia ja plussatuulia sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö kuulostakin! :) Kiitos paljon extratarroista, kyllä niitäkin taritaan <3

      Poista
  2. Kiinnostaa tuo plan b, haluatko kertoa lisää :D? Nimim plan b:tä tarvittaisiin... 1 ivf kierto päättyi todella huonosti, munasolut niin huonoja että ei edes hedelmöittymistå yritetty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kuulla, että 1. IVF ei onnistunut toivotusti :( Paljon tsemppiä sinne! Jos yhtään lohduttaa, niin seuraava hoito voi mennä jo paljon paremmin mahdollisesti päivitetyllä ja virheistä opitulla suunnitelmalla.

      Olisi mukava avata plan B:tä tarkemmin, mutta pelkään, että joku voi tunnistaa minut liian tarkasta selonteosta. Suunnitelma kuitenkin liittyy minulle erittäin tärkeään ja rakkaaseen harrastukseen, joka tuottaa minulle valtavasti iloa ja onnellisuutta, ja jonka ympärille olemmet kehittäneet nyt kaikenlaista aktiviteettia (mm. ulkomaanmatka) ja tavoitteellisuutta, joita ei voisi toteuttaa, jos olisinkin raskaana.

      Poista