29.1.2019

Huhuu kuukautiset?

Viime viikolla oli pari ylimääräistä mutkaa matkassa ja pääsyni kohtuontelon tähystykseen oli vaarassa. Kuin ihmeen kautta pääsin kuin pääsinkin toimenpiteeseen. En edes tajunnut jännittää koko lääkärikäyntiä, koska olin vain niin iloinen, että onnistuin saamaan itseni paikalle. Lääkärin kanssa toimenpiteessä oli kolme hoitajaa, jotka olivat aivan ihania. Yksi hoitajista piti minua jopa kädestä toimenpiteen ajan, kun vähän kurtistin kulmia pienen kivun takia. Hysteroskopia toimenpiteenä ei tuntunut keskenmenokipujen ja punktion jälkeen oikein juuri miltään. Jos pitää jotain positiivista keskenmenosta keksiä, niin on suhtautumiseni muuhun elämään muuttunut nyt ainakin toistaiseksi toisenlaiseksi. Suhtaudun elämän normaaleihin haasteisiin rauhallisemmin, enkä ota stressiä pienistä asioista. Mikään ei tunnu keskenmenon fyysisen tai varsinkaan henkisen kivun rinnalla enää miltään. Silloin minusta kuoli pieni osa pois.

Aikaisemmin olisin voinut olla ehkä järkyttynyt, mutta nyt olin vaan huvittunut lääkärin kommenteista kesken toimenpiteen tyyliin: "Miksi mulle lähetetään tällaisia tapauksia? Näin pieni määrä raskausmateriaalia lähtisi kyllä itsestäänkin." Nämä kommentit tulivat vielä sellaisia tuhahtaneella äänenpainolla, että herkempi potilas olisi voinut syyllistää itsensä siitä, että oli kehdannut ilmestyä paikalle. Tämä lääkäri ei voinut ymmärtää, että miten iso toimenpide oli minulle henkisesti, ja miten tärkeää minun oli saatava tietää, että oliko kyse raskausmateriaalista vai kasvaimesta, joka voi aiheuttaa keskenmenoja. "Onneksi" kyse oli raskausmateriaalista, jonka viimeiset hippuset ovat nyt poissa kohdustani.

Sain priomlut-kuurin, joka voi edesauttaa kuukautisten alkamista. Kuukautisista ei tosiaan ole kuulunut tai näkynyt minkäänlaista elonmerkkiä, vaikka kohta ollaan jo seuraavan kuun puolella. En oikein tiedä miten primolut toimii, mutta voi olla, että aloittamisesta voi mennä 10 päivää ennen kuin kuukautiset voivat alkaa. Eli parempi olisi laittaa vauvahaaveet jäihin, kunnes tämä kroppa saataisiin taas normaaliin kiertoon.

4 kommenttia:

  1. Ei tarttis ehkä lääkärin potilaan kuulle alkaa sanomaan noin tökösti..hyvä, että osasit ottaa asian huumorin kautta. Itse olisin varmasti alkanut huutamaan lääkärille päin naamaa :)
    Positiivista on nyt kuitenkin, että kaikki kama on vihdoin poissa kohdusta! Toivotaan, että kuukautiset tulisi nopeasti ja pääsisit taas normaali kiertoon! Paljon jaksamisia sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Emilia :) Ehkä pitää vielä odotella viikonloppuun kuukautisia. Toisaalta en toivo niitä aikaisemmin, sillä olen sopinut nyt työmatkat siten, että mahdollinen hoito lääkkeelliseen kiertoon tapahtuisi vasta maaliskuun puolen välin jälkeen. En nimittäin oikein usko että julkisella puolella rupeat tekevät sitä heti ekaan kiertoon (tai mistä sitä tietää). On tämä kanssa yhtä ennustajaeukkona olemista, kun pitää yrittää sopia töitä ja hoitoja yhteen.

      Mutta onneksi voi nyt sentään olla melko varmoja siitä, että kohtu on puhdas, kun on oikein mikrokameralla tutkittu koko paikka läpi :) Jos toiste kärsin keskenmenon, niin täytyy varmaan pyytää suoraan kaavintaa.

      Poista
  2. Ensinnäkin voimia sinulle. Oli niin hirveää lukea keskenmenosti, olin juuri löytänyt blogisi, lukenut sen alusta asti ja jo muutaman viikon päästä tulikin suru-uutiset :(
    Koin itse spontaanin keskenmenon tämän kuun puolivälissä rv 8+5.
    Ihan hirveä kokemus, jota ei toivoisi edes pahimmalle vihamiehelle :(

    Sitä piti kylläkin tulla kommentoimaan, että mulle julkisen lääkäri sanoi uuden yrituksen olevan ihan mahdollista jo seuraavista kuukautisista.. Onneksi niin, tuo vähän lohtua kun on jo jotain mitä odottaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen todella pahoillani keskenemenostasi! <3 Sen kokeneena sydämeni nyrjähtää aina vähän väärään suuntaan, kun luen jonkun toisen kokeneen sen. Sitä ei todella toivo kenellekään. Hurjasti voimia toipumiseen ja anna itsellesi aikaa surra.

      Valitettavasti minulle eilen IVF-hoitaja välitti viestin, että pakastealkion siirto ei ole mahdollinen seuraavasta kierrosta. Tiedä sitten vaikuttaako se, että kohtua piti yhteensä kolme eri kertaa tyhjennellä ennen kuin kaikesta materiaalista päästiin eroon.

      Poista