22.5.2019

Yllättävä päätös

Olen ollut alamaissa viimeisimmän negatiivisen tuloksen jälkeen. Pakkanen on tyhjä ja kaikki täytyy aloittaa taas alusta. Kaiken lisäksi julkisella puolella ei niin vain aloiteta IVF:ää seuraavasta kierrosta vaan jonotusta on taas pari kuukautta tiedossa. Tämän päälle lasketaan klinikan kesäsulku, joka on labran muuton takia tällä kertaa vielä pidempi. Kaikki tämä yhteenlaskettuna tarkoittaa noin neljän kuukauden odotusta oman kierron ajankohdan huomioon ottaen. Ajatus siitä, että vasta syys-lokakuussa meille suotaisi enemmän toivoa, tuntuu niin ahdistavalta, että en oikein pysty käsittelemään sitä.

Yritin hetken totutella ajatukseen siitä, että luovuttaisin koko touhusta ja alkaisin nauttimaan enemmän vaihtoehtoisesta elämästä - tekemään kaikkea sitä, josta olen haaveillut, mutta ei ole ollut mahdollista toteuttaa raskaushaaveiden kanssa, esimerkiksi seikkailemaan maihin, joissa esiintyy zikavirusta. Tajusin nopeasti, että ei nämä toiset haaveet ole vieläkään mitään tämän toisen rinnalla. En usko pystyväni toteuttamaan niitä saatika nauttimaan niistä ennen kuin joku lääkäri sanoo minulle päin naamaa, että on turha enää yrittää.

Tästäpä syystä vierailimme yksityisellä lapsettomuusklinikalla (eri klinikka kuin 2 vuotta sitten) keskustelemassa vaihtoehdoista kevyemmistä hoidoista. Yllättäen uusi kierto alkoi niinkin pian kuin 3 päivää (!) lugesteronin ja progynovan lopetuksesta, ja olin varma, että tähän kiertoon ei ehtisi suunnitella enää mitään. Lääkäri luki kaikki paperini vanhoista hoidoista ja tuli siihen tulokseen, että suosittelisi meille inseminaatiota, jonka vielä ehtisi tehdä tähän kiertoon, kunhan aloittaisin letrozolit heti samana päivänä. En olisi aiemmin uskonut, että suostuisin ikinä inseminaatioon, sillä hoidossa on melko huono 10-15% onnistumisprosentti. Tämä tuntuu kuitenkin loistavalta ratkaisulta, sillä henkisesti minulle on tärkeää, että edes jotain yritetään tosissaan sinä aikana, kun odotetaan syyskuuta ja uutta IVF:ää. Ennen kaikkea saisin itselleni sitä elintärkeää toivoa. Ilman tätä välihoitoa odotus tuntuisi uuvuttavan pitkältä. Rahaa palaa, mutta ei kuitenkaan niin paljon kuin IVF:ssä. Olen onnellinen, että säästämilleni rahoille tulee ansaitsemaansa käyttöä.

Mieheni on tietysti matkoilla juuri silloin, kun inseminaation todennäköinen ajankohta olisi. En anna tämän masentaa itseäni (ainakaan vielä) vaan yritämme sitten vain uudestaan seuraavaan kiertoon.

7 kommenttia:

  1. Hienoa kuulla, että teillä on suunnitelma tälle ajalle eikä tarvitse vain odotella. Toivotaan parasta :)

    Saanko muuten udella paljonko IVF on julkisella puolella teille maksanut? Mitä eri kuluja siitä tulee? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielelläni vastaan kaikenlaisiin kysymyksiin :)

      IVF:n hinta, tai siis meidän tapauksessamme ICSI:n hinta on "peanuts" verrattuna yksityiseen. Toki lääkkeet maksavat tämän päälle, mutta niin maksaa yksityiselläkin. Julkisella puolella tarvitsee maksaa vain poliklinikkamaksu, joka on 37,20 eur per käynti riippumatta siitä onko käynnin syy vaikkapa punktio, PAS tai ultra. Minulle on vuoden aikana kertynyt yhteensä maksuja n. 450 eur verran sisältäen kaikki ultrat, punktiot, siirrot sekä keskenmenoon liittyvät kontrollikäynnit ja toimenpiteet. Lääkemenoista en ole jaksanut pitää ollenkaan kirjaa.

      Poista
    2. Kiitos paljon :) Mukavaa viikonloppua :)

      Poista
  2. Olen paljon miettinyt sinua viime aikoina. Pahalta tuntui sinun puolesta, kun siirto meni mönkään.
    Onpa kiva kuulla, että olet löytänyt uutta toivoa ja jaksatte vielä yrittää!
    Kyllä inseminaatioillakin voi onnistua. Mahdollisuudet ovat aina paremmat, kuin luonnollisessa yrityksessä!
    Toivotaan parasta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella pahalta tuntuikin jonkun aikaa, mutta niin se vaan aika parantaa ja mieli avautuu uusille mahdollisuuksille.

      No sitä mekin, että lisää tämä kuitenkin mahdollisuuksia enemmän kuin luomuyrittäminen. Mottoni on lähes kaikessa, että aina kannattaa yrittää. Uskon myös, että onnistuneessa inseminaatiossa on pienempi keskenmenon todennäköisyys kuin vaikkapa ICSI:ssä.

      Poista
    2. Totta, keskenmenoriski on aina pienempi insseissä! Inseminaatiohan on todella luontainen hoitomuoto. Ja jos kerran ICSI: n avulla on todistettu, että hedelmöittyminen onnistuu, saadaan blastoja, olet kerran tullut raskaaksi...mahdollisuudet ovat aina olemassa.
      Pidän kovasti peukkuja, että pääsisitte pian ensimmäiseen inssiin!

      Poista