28.9.2021

Ihmeeni, jolla ei ole sykettä

Minulla on huono olo, en pysty hengittämään kunnolla kasvomaskiin ja tärisen. Olen lapsettomuusklinikalla ja odotan vuoroani ultraan. Nyt se nähdään onko mitään elämää syttynyt ihmemöykkyyni. En ole ikinä ennen ollut näin hermostunut vastaanotolla, vaikka jännittäviä tilanteita olen läpikäynyt ennenkin. Nimeäni kutsutaan etuajassa. En olisi kestänytkään enää yhtään kauempaa. 

Toiveikkaana kerron lääkärille, että vuoto loppui parin päivän jälkeen eikä kipuja ole ollut vielä kertaakaan. Riisun kengät ja housut, ja kipuan hoitotuoliin. Huh, nyt se on menoa. En uskalla aluksi katsoa monitoriin, hengitän raskaasti ja odotan pienen ikuisuuden. Lääkäri on hiljaa pitkään, aivan liian kauan. Hän etsii ja etsii, eikä hän löydä etsimäänsä. Katson epätoivoisesti ruutuun ja kuva on vain yhtä sotkua. "Valitettavasti näyttää siltä, että alkio ei ole kehittynyt siten, että sykettä saisi näkyville." Alkion koko vastaa 6+3:ea ja sykkeen pitäisi jo näkyä. Raskauslaskurin mukaan päiviä pitäisi olla jo 7+2 - tismalleen samat lukemat kuin silloin, kun ensimmäinen keskenmenoni sai alkunsa melkein kolme vuotta sitten.

Puen päälle ja odotan hiljaa tuolissa, kun minulle kirjoitetaan lähetettä sairaalaan. Muutama kyynel kostuttaa maskini yläreunaa. Lääkäri kysyy tarvitsenko sairaslomaa. Vastaan rehellisesti, etten tiedä. Ehkä toisella kertaa menetys ei ole yhtä kauheaa.


7 kommenttia:

 1. Olen niin pahoillani huonoista uutisista! :( Milloin sinulla on aika sairaalaan? Voisitko odottaa vielä hetken sen kanssa? Minusta viikkosi ovat niin varhaiset, että syke ei välttämättä vielä näy. Myös ultralaitteissa on suuria eroja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Valitettavasti mitään toivoa ei ole eikä odottaminen auta mitään. Tämän todistaa uudelleen mitattu hCG, joka on tippunut yli 2000 yksikköä viikon takaisesta :(

   Poista
 2. 💔❤ Olen niin kovin pahoillani. Voi kunpa osaisin sanoa jotain sinua lohduttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 En oikein tiedä itsekään mikä lohduttaisi.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Hölmön kirjoitinvirheen takia poistin tuon ensimmäisen kommentin.

  Löysin blogisi muutama kuukausi sitten ja jäin seuraamaan, pidän kovasti tyylistäsi kirjoittaa. Kun kerroit raskaudesta, toivoin koko sydämestäni, että kaikki menee hyvin.

  Nyt minulla ei ole sanoja. Olen niin kamalan pahoillani. :'( Voimia. ♥

  VastaaPoista