20.9.2021

Ollako vai eikö olla

Soitan lapsettomuusklinikalle: Raskaana ollaan, mutta on menossa kesken. Vähän helpottaa tieto, että meitä ei heitetä tilanteeni perusteella heti lahjasoluhoitojonon hännille. Keskenmenon takia joku saatetaan päästää kuitenkin ohi. No, yksi kuukausi sinne tai tänne. Olen odottanut kohta vuosikymmenen. Tai siltä ainakin tuntuu.

Sovimme niin, että tulen heti klinikalle verikokeisiin ja ultraan, jotta tilanne varmistuisi ja voisin alkaa hyvästelemään ihmeen, joka ei kovin kummoinen ihme ollutkaan. En saa omalle lääkärilleni aikaa vaan toiselle, joka on kerran tehnyt minulle inseminaation. Kurkataan sisälle ja ensin tulee vastaan lisää ruskeaa vuotoa. Ihmeekseni kohtu on säilyttänyt muotonsa eikä ole aivan tyhjä. Sisällä on pyöreä möykky, mutta ei sykettä, joka voisi näkyä jo näillä viikoilla (5+6). Alkio on hyvin pieni viikkoihin nähden. Aivan liian pieni (ajattelen). Ei varsinkaan mitään hännänalkua, jonka voisi erottaa 7. viikolla. En ole toiveikas, eikä lääkärikään näytä siltä. Menen verikokeisiin.

Koriongonadotropiini (hCG) on reilusti yli 6000 mIU/ml, mikä voi tarkoittaa huonoa tai sitten hyvää, jos hedelmöitys onkin tapahtunut todella paljon myöhemmin kuin miten olen laskenut. Toisaalta hCG-hormonin määrä on hyvin yksilöllinen, eikä yksi luku kerro vielä mitään. Nyt odotetaan pari päivää. Viimeinen tuomio tulee seuraavan verikokeen tuloksen ja ultran myötä. Aloitan mielessäni hiljaisen hyvästelyn.


 

2 kommenttia:

  1. Älä menetä vielä toivoasi, Lia! Olet vielä niin aikaisilla viikoilla, että kaikkea hyvää voi tapahtua! Toivottavasti saisit omasta tarinastani toivoa: aikoinaan plussatestin tehtyäni menin mukamas turvallisilla viikoilla (7+ tms.) yksityiselle varhaisultraan. Ultrassa näkyi kohtuni olevan "lytyssä ja tyhjä", diagnoosiksi sain tuulimunaraskauden ja lähetteen Naistenklinikalle tyhjennykseen viikon päähän. No, ultrassa näkyi sitten kaksi möykkyä, kenties ruskuaispussia, lääkäri arvioi. Uusi aika varattiin taas viikon päähän, mutta lääkäri oli jo varma keskenmenosta. Mutta! Viikon päästä ultrassa näkyi kaksi sykettä, ja nyt tuo "lytyssä oleva ja tyhjä" kohtu on vilkkaat kaksospojat, ikää 2,5 v. Lääkäri totesi vain, että hedelmöittyminen on todennäköisesti tapahtunut myöhemmin kuin itse arvioin. Eli on ihan normaalia, ettei noin varhaisilla viikoilla näy ultrassa mitään! Luota vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon tästä aivan ihanasta tarinasta, joka luo toivoa ja auttaa vähän enemmän jaksamaan tämän pelottavan ajanjakson <3

      Poista