30.9.2021

Sairaala

Sairaalassa minulla on kliininen, totinen ja kylmä olo. Sama, jonka voi aistia sairaalan seinistä, pedeistä ja odotustilasta. Lääkäri on sopivalla tavalla yhtä aikaa empaattinen ja asiallinen. Hän pitää kaiken niin hyvin kasassa, etten itke kertaakaan vastaanoton aikana. Juttelemme hoitohistoriastani ja sitten katsotaan ultralla tilanne vielä kerran läpi. Sykettä ei saada esiin sairaalankaan laitteella. En ole yllättynyt eikä tieto liikuta minua enää mihinkään suuntaan. Otan kaiken tiedon tyynen rauhallisesti vastaan. En yritä olla urhea, mutta jostain syystä olen sitä.

Minulle annetaan kuitenkin ymmärtää, että tilanteen varmistamiseksi voidaan odottaa vielä kaksi viikkoa, jotta ratkaisu on varmasti oikea. Toinen vaihtoehto on aloittaa keskenmenolääkitys saman päivän aikana. Minua alkaa ahdistaa molemmat vaihtoehdot ja että päätös pitää tehdä heti. Kumpikaan ei tunnu hyvältä. En todellakaan halua odottaa kahta viikkoa, kun olen 99% varma lopputuloksesta. Samalla mietin, että entä jos onkin pienen pieni mahdollisuus, että sikiöön voi vielä syttyä elämä. Elämä, jonka lopetan vain siksi, koska en pysty olemaan kärsivällinen. Lääkäri yrittää helpottaa päätöksentekoani kertomalla, että hän on havaitsevinaan kohdun pohjalla enemmänkin verta, joka ei ole jostain syystä lähtenyt purkautumaan. Luojan kiitos hän keksii seuraavaksi jotain parempaa. Sovimme, että menen vielä kerran verikokeeseen, jotta saamme hCG-arvon. Jos arvo on laskenut viikon takaisesta, voimme olla varmoja siitä, että odottaminen on turhaa. Puoliksi helpottuneena, puoliksi surullisena vastaanotan myöhemmin tiedon, että hCG on laskenut yli 2000 yksikköä viikon takaisesta. 

Enää ei tarvitse odottaa. Enää ei tarvitse rukoilla onnistumista, uskoa, toivoa ja pelätä pahinta. Nyt voi vain päästää irti.

6 kommenttia:

 1. Tuli itku tätä lukiessa. 💔 Kovasti voimia.

  VastaaPoista
 2. Hurjan paljon voimia���� olet niin vahva! Te tulette vielä saamaan oman pienokaisen syliin, oli tapa mikä tahansa��❤️ tuo on vaan niin epäreilua,kun joudutte kokemaan kaiken surun ja menetyksen uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 💔
   Kaiken menetyksen jälkeen, en ole jostain syystä vieläkään menettänyt toivoa ja yrittämistä. Ilman näitä, ei tämäkään raskaus olisi ikinä alkanut.

   Poista
 3. Luin koko blogisi kerralla läpi ja itketti kyllä useammin kuin kerran. Tuntuu järkyttävältä, miten monta kertaa olet joutunut pettymään tämän prosessin aikana. Olen niin pahoillani. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 💔 Vaikeinta tässä onkin ymmärtää, että miksi juuri meidän kohtalo on olla ikuisesti siellä epäonnistuneiden joukossa.

   Poista