23.9.2021

Lisäajalla

Aivan liian nopeasti koittaa päivä, kun menen lapsettomuusklinikalle mittaamaan uuden hCG-arvon. Heti kun istutin päähäni ajatuksen, että keskenmeno on alkanut, niin vuorokaudet alkoivat kulumaan taas normaalia nopeutta tai ehkä vielä vilkkaammin. Kun odotus loppuu, niin aika ryhtyy suorastaan rientämään kohti parasta ennen päivääni.

Verikokeen jälkeen yritän palata normaalin työpäivän pariin. Tarkistan klinikan applikaatiosta laboratoriotuloksia välillä jopa viiden minuutin välein. Joidenkin viitearvojen mukaan hCG voi jopa tuplaantua muutaman päivän aikana. Minua ahdistaa avata applikaatio, mutta en malta odottaa, että saisin tietää jotain enemmän. En pysty keskittymään töihin yhtään. Miksi olen näin hermostunut, vaikka olen jo menettänyt toivoni?

Yhtäkkiä tulos on siellä. Melkein 10 000 mIU/ml. Ei ollenkaan niin paljon kuin olin toivonut. Ei ainakaan kaksinkertaisesti. Minussa on alkio, joka kasvaa, mutta joka on jälleen kerran jollain tavalla viallinen. Olen pettynyt ja lannistunut, vaikka ei tässä ole mitään uutta. 

Soitto klinikalle ja yllätyksekseni hoitaja kuulostaa ilahtuneelta, että kasvua on ollut ja hän varaa minulle ajan viikon päähän ultraan. Olen ällistynyt, kun tunnelma on niin positiivinen eikä kaikki päätykkään tähän. Typertyneenä kysyn, että mitä nämä arvot nyt oikein tarkoittavat, mutta en saa vastausta suoraan. Lääkäri voi kuulemma kommentoida tuloksiin hänen mielipiteestään myöhemmin. 

No ollaan sitten raskaana, mutta yhtään en vielä kykene iloitsemaan. Viikon päästä nähdään, onko möykkyyn syttynyt elämä.

6 kommenttia:

 1. Hui hurjaa! Anteeksi reaktioni. Nämä aiheet vain tulevat itsellä niin iholle ja sitä elää monia omia tilanteita uudelleen tällaista lukiessa.

  Voi, niin kovasti toivon, että siellä olisi lopulta kaikki hyvin. ❤ Mun ymmärtääkseni nuo hCG arvot vaihtelevat normaaliraskauksissakin raskauksien kesken TODELLA paljon. Saatan toki olla väärässäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi niin kovasti mekin toivomme, että kaikki jatkuisi ❤ Kai se on pääasia, että hCG on edes nousussa. Tähän oljenkorteen on vaan tarrauduttava.

   Poista
  2. Ja siis tuo mun hui hurjaani, oli enemmän sellainen helpotuksen huokaisu ja samalla henkäisy sille, ettette saaneet tuon enempää irti kätilöstä, minkö takia jännitys jatkuu.

   Se nousu on tosiaan se tärkein ja absoluuttiset arvot ovat todella yksilöllisiä, vaikka tietenkin joku normaalin vaihtelun välikin tietenkin on olemassa. (Eikä nuo sinun arvosi mielestäni mitenkään kummallisilta edes kuulosta, vaikka itsellä toki ei minkäänlaista asiantuntemusta tässä asiassa olekaan.)

   Itsehän sain edellisessä (onnistuneessa) raskaudessa todeta myös sen, että syliin tuli täydellinen lapsi, vaikka tietytv arvot olivatkin aivan eri planeetalta, kuin normaalivaihtelu. Eli ei poikkeavatkaan (tai jopa todella paljon poikkeavat) kaikkea kerro.

   Voi kun siellä olisi kaikki kunnossa. 💕

   Poista
 2. Hienoja uutisia, että hCG on noussut! Ja on tosiaan niin yksilöllistä, miten se nousee!

  VastaaPoista
 3. Onko uusi ultra jo ollut? Toivottavasti sieltä tuli hyviä uutisia? <3

  VastaaPoista