27.8.2018

Blastokystejä pakkaseen

Sain viime viikolla tietää lopullisen tilanteen muiden alkioiden kohtalosta labran viljelmistä. Kaikki munasoluthan yritettiin hedelmöittää ICSI-menetelmällä, mikä tarkoittaa mikroinjektiolla vietyä siemennestettä. Yllättäen mieheni spermanäyte oli punktion aikaan uskomattoman hyvä – eteenpäin liikkuvia oli yli 90%! Tällä näytteellä olisi varmasti voinut tehdä IVF:nkin. Emme osaa selittää itsellemme, että mistä syystä tämä huima parannus on tapahtunut. Elintavoissa ei olla tehty mitään erityistä muutosta muuten kuin urheilua on ollut vähemmän loman aikana kuin normaaliarkena. Urheilun määrä ainakin naisella saattaa olla vaikutusta hormonitasapainoon, mutta voisiko näin olla miehenkin osalta?

Joka tapauksessa pitkälle viljeltyjä 5-6 päiväisiä blastokystejä saatiin lopulta pakkaseen 3 kappaletta. Eli jos tämä yritys menee pieleen on minulla vielä kolme muuta mahdollisuutta edellyttäen että kaikki selviävät sulatuksesta. Tulos on mielestäni ihan hyvä, vaikka toivoinkin, että 9:sta olisivat selvinneet kaikki. Nyt tuntuu kuitenkin, että pakkasessa odottaa erityisen sisukkaat ja hyvät alkiot

2 kommenttia:

  1. Meillä tehtiin molemmat ivf ja icsi. Lähtötilanteessa jonka vuoksi hoitoihin jouduttiin oli, että miehellä siis 0% normaaleja siippoja. Tässä odotellessa sitten mies lopetti kahvin ja alkoholin käytön sekä alushousujakin käyttänyt vain pakollisissa tilanteissa (voin sanoa että paljaana roikkuvia vehkeitä on tullut nähtyä ihan liikaa) :D . Kävikin sitten niin, että kaikki ivf maljalla olevat munasolut hedelmäittyivät mutta vain puolet iscillä hoidettavat hedelmöittyivät. Lopputulos 1. tuoresiirtoon ja 4 suoraan pakkaseen ja 2. lisä viljelyyn. Lääkärikin ihmetteli, että joskus tosissaan luonto hoitaa tehtävänsä.

    VastaaPoista
  2. Hei nauroin ihan kamalasti tälle viestille :D Täytyy vinkata omaakin miestä kommandoilemaan.
    Jännää ja mielenkiintoista, että välillä voi mennä noinkin päin, että Ivf:llä voi tulla parempi tulos. Kiitos kun jaoit tämän :)

    VastaaPoista