8.12.2017

Suunnitelmia

Soitin eilen surkeana klinikalle ja kerroin negatiivisesta tuloksesta. Lääkäri soitteli myöhemmin takaisin ja totesi, että hoito oli mennyt sillä tavalla pieleen osaltani, että munasolut olivat kypsyneet liian epätasaisesti keräyksen ajankohtaan nähden - osa mennyt yliajalle, suurin osa oli aivan liian pieniä ja sitten ne, jotka olivat sopivia niin olivat kaikki virheellisiä tapauksia. Sekin ainokainen, joka siirrettiin kohtuun saakka, oli todennäköisesti sekundaa, kun ei jaksanut kiinnittyä. Mahdollisessa seuraavassa hoidossa lääkitys olisikin täysin erilainen.

Seuraavaa hoitoa ajatellen olenkin nyt muutaman kinkkisen asian edessä. Rahatilanteemme ei ole nyt hyvä ja tästä syystä soittelinkin jo julkiselle puolelle ja sain varattua vastaanottoajan omalle terveysasemalle heti vuoden alusta. Julkisella puolellahan homma toimii niin, että lähete pitää hakea omalta terveysasemalta lapsettomuuspoliklinikalle. Olimme miehemme kanssa sopineet, että jos tästä kierrosta ei tärppää niin seuraava hoito tehdään julkisella puolella. Mutta nyt mietityttää, että kuinka julkisella osataan suunnitella juuri minulle sopiva ja vaadittu lääkecocktaili. Sekin mietityttää, että onko julkisella sama käytäntö, että alkioita viljellään blastokystiksi asti ja siirrot vasta 5/6:na päivänä. Olen lukenut paljon kertomuksia siitä, että siirrellään vain 2- tai 3-päiväisiä alkioita, joilla on huonompi todennäköisyys jakautumiseen eteenpäni kuin 100-soluisilla blastokystilla. Minua epäilyttää käyttää aikaa tällaisiin hoitoihin ja siirtoihin, jos todennäköisyys raskautumiseen on huonompi.

Voisiko lukijoillani olla enemmän tietoa, että kuinka hyvin yksityisen ja julkisen puolen yhteistyö oikein pelaa? Voidaanko esimerkiksi yksityisen puolen laboratoriotestejä hyödyntää julkisella puolella mutkattomasti? Toinen asia mikä mietityttää on se, että vähennetäänkö yksityisellä tehtyjen koeputkihoitojen lukumäärä suoraan julkisen puolen hoidoista? Olen kuullut tosi ristiriitaista tietoa tästä ja mietityttää nyt tosissaan, että kuinka rehellinen kannattaa julkisella olla hoitohistoriasta yksityisellä klinikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti