18.12.2017

Unelmatilanne

Kävin loppuviikosta vielä kerran seurantaultrassa ihmettelemässä lääkärin kanssa, että millainen tilanne munasarjoissa on. Olen nyt syönyt kierron päivät kp2-8 1 kpl Letrozolea iltaisin. Lääkäri kertoi sen, jonka olen kuullut ja nähnyt niin monta kertaa aiemminkin: päällä on unelmatilanne mahdollisen raskautumisen kannalta. Tämä tarkoittaa tässä kierrossa sitä, että oikean puolen munasarjassa erottautuu yksi selkeästi suurempi 1.8 mm kokoinen munarakkula, joka tulisi irtoamaan viimeistään tänään eli maanantaina. Lääkäri ei määrännyt pistoshoitona Ovitrellea, sillä luomutilanne näytti niin hyvältä, eikä halunnut ottaa sitä riskiä, että Ovitrelle irrottaisi munarakkulan liian aikaisin. Meidän tehtäväksi jäi heilutella peittoa ainakin kerran viikonlopun aikana.

Samalla käynnillä puhuimme myös mahdollisesti seuraavasta hoidosta, joka voisi alkaa jo tämän kuun lopussa. En ole vielä tehnyt lopullista päätöstä asiaan suhteen. Minulla on tärkeä ja pakollinen työjuttu tammikuussa juuri silloin, kun olisi mahdollinen punktioviikko. Eli jos kierto osuu niin hassusti juuri sille viikolle, on minun vaan luovuttava ajatuksesta koeputkihoidosta jo tammikuussa. Sekin mietityttää, että olen varannut julkiselle puolelle ensikäynnin lapsettomuusasioissa heti vuoden alussa, ja tuskin siinä käynnissä on paljon järkeä, jos on koeputkihoito yksityiselle silloin menossa samanaikaisesti.

Bemfola-reseptit lähtivät kuitenkin varmuuden vuoksi mukaan. Lääkekattoni on 200 euroa vajaa täydet, eli saisin lääkkeistä jotain alennusta, jos ostan ne vielä tämän vuoden puolella. Vuoden vaihteessa lääkekatto menee taas nollille. Tylynä sanoin lääkärille, että onko väliä täytänkö lääkekattoa nyt vai seuraavalle vuodelle, sillä ennustan, että joudun ostamaan samat lääkkeet vielä niin monta kertaa ensi vuonnakin.

On kyllä ankeaa, että näistä lapsettomuushoidon lääkkeistä vain Bemfolasta saa Kela-korvausta ja lasketaan mukaan lääkekattoon. Monella köyhällä saattaa jäädä lapsettomuushoidot tekemättä lääkkeiden kalliin hinnan takia. Täytyykin tehdä blogipostaus erikseen siitä, että kuinka paljon rahaa meillä kului klinikkakäynteihin, koeputkihoitoon ja lääkkeisiin viime vuoden aikana. Vähän hirvittää jo etukäteen, että millaisista summista loppujen lopuksi on kyse ja haluanko edes tietää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti