1.12.2017

PP4: oireita vai toiveita

Rinnat alkoivat aristaa huomattavasti enemmän eilen. Ajattelin automaattisesti, että aristus on sivuoire Teroluteista (keltarauhashormoni), ja koska olen napsinut niitä jo useamman päivän ajan, ovat tuntemukset tästä syystä lisääntyvät. Sitten muistin, että olen syönyt Terolutia kuuriluontoisesti ennenkin, mutta silloin en huomannut rinnoissa mitään muutosta. Hetken mielijohteesta aloin googlailemaan asiaa saadakseni käsitystä siitä onko tämä yleinen sivuoire ko. lääkkeestä. Yllättäen kovin moni ei näytä tästä valittavan. Avasin tarkemman lääkeselosteen ja siellä tosiaan kerrottiin samaa - rintojen aristus on listattu käyttöön liittyvänä haittavaikutuksena, mutta esiintyy alle 10% käyttäjistä. Rintani ovat myös hieman pingottuneet, mutta rintojen turvotus on haittavaikutuksena jo erittäin harvinainen, esiintyvyys alle 0,01%. En voi olla ajattelematta, että ovatko todennäköisyydet Terolutien suhteen puolellani, vai onko kyse mahdollisista alkuraskauden oireista.  Jos ajattelen tätä täysin matemaattisesti, on blastokystilla moninkertaisesti suurempi todennäköisyys kiinnittyä (jopa 50%) kuin se että kärsisin Terolutin haittavaikutuksista.

Ennen koeputkihoitoja, kun piinailin kuukaudesta toiseen luomukierroissa, uskoin vakaasti siihen, että rintani kertoisivat minulle sen, onko raskaus alkanut vai ei. Rintani eivät tavallisesti nimittäin ikinä kipuile ennen kuukautisia. Kuukaudesta toiseen rintani pysyivät aivan samanlaisina, ei pienintäkään aristusta missään muodossa. Nyt tilanne on tosiaan toinen - olen saanut merkin, jota olen niin kauan odottanut. Olen iloissani, mutta järkiminäni toppuuttelee, että näiden oireiden pitäisi alkaa vasta viikon päästä ja kaikki on Terolutin syytä.

Muina oireina on todella lievä menkkamainen jomotus alavatsalla. Huomasin sen nyt aamulla. Mutta tämä taas voin ihan yhtä hyvin olla palautumista punktiosta.

Ei auta muu kuin piinailla ja seurailla näiden oireiden kehittymistä. Ja tietysti toivoa parasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti