17.12.2018

Pahoinvointia?

Onkohan tämä sitä kaipaamani raskauspahoinvointia? Nälkä on kova, mutta kun täytyy alkaa miettimään, että mitä ruokaa hakisi kaupasta tai tekisi päivälliseksi, ei voisi vähempää kiinnostaa, sillä mitään ruokaa ei tee oikein enää mieli. Ja sitten on jotain ruokia, joita en voisi kuvitellakaan laittavani enää suuhuni. Näitä ovat ruuat, jotka ovat pehmeitä ja makeita, tai eivä ole kovin voimakkaan makuisia. Entiset herkkuni avokado, omenapiirakka ja suklaa ovat siirtyneet herkkulistalta kauhulistalle.

Herätessäni minulla on yleensä hyvä olo, mutta siinä vaiheessa kun alan valmistamaan aamupalaa niin jääkaapin avaaminen laittaa liikkelle pahan olon aalloot ja tätä aaltoilua saattaa jatkua iltapäivään saakka riippumatta siitä syönkö säännöllisesti vai en. Sanoisin, että pahoinvointi on kuitenkin sieltä lievimmästä päästä (ainakin vielä), sillä vasta muutaman kerran olen yökkäillyt ihan kunnolla ja tuntunut siltä, että voisin oksentaa ihan pian oikeasti. Nyt mennään 7. viikolla (6+) ja etovaa oloa on nyt jatkunut nyt yhteensä noin kolme peräkkäistä päivää, eli melko oppikirjamaisesti tämä raskaus on oireidensa puolesta mennyt. Seuraavat viikot näyttävät onko tämä alkusoittoa pahemmasta. Onneksi olen pitkällä joululomalla ja pahimmat viikot ovat silloin, kun ei tarvi kitkutella töissä. Tänään olin ensimmäistä kertaa töissä etovassa olossa ja on kaikkea muuta kuin ruusuilla tanssimista. Minun oli pakko sulkeutua pieneen huoneeseen, sillä on vaikea peitellä sitä, että jatkuvasti yököttää. Onneksi voin tehdä myös etätöitä ja voi olla, että teen viimeisen viikon kotoa, jossa pystyy pitämään pahan olon jotenkin paremmin hallinnassa.

Hatunnosto teille naiset, jotka olette selvinneet työnteosta normaalisti näiden pahan olon viikkojen aikoihin. Eniten harmittaa, ettei voi kertoa rehellisesti, että miksi puhalluttaa ja ällöttää. En ole varma miten itse pystyn tähän, vaikka en vielä oksentelekaan.

2 kommenttia:

  1. Etovan olon lisäksi minua väsytti ihan kauheasti nuilla viikolla. Töissä kaikista pahiinta oli kuitenkin einesliha/kalapullien ja einespinaattilättyjen mikrolämmittäjät. Silloin viimein tuli selväksi, että einekset eivät ole ihmiselle ravinnoksi tarkoitettua. Vieläkin tulee se haju mieleen. YÄK!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi :) Olenkin odotellut että milloin väsymystä alkaisi kuulumaan, mutta toistaiseksi en ole tuntenut itseäni erityisen väsyneeksi. Iltapäivisin, kun paha olo helpottaa, olen lähtenyt jopa urheilemaan, ja yllättävän hyvin olen jaksanut vetää treenit läpi, eikä illallakaan nukkumatti ole yllättänyt aikaisemin kuin yleensä. Mikä on mielestäni outoa on se, että on ollut pakko mennä aikaisin nukkumaan lähinnä siitä syystä, että etova olo palaa aina takaisin myöhäisillan aikana.

      Poista