10.11.2017

Hoidon suunnitelma

Tunteiluista faktoihin. Hoitosuunnitelmani näyttää tältä: Koeputkihoito lyhyellä kaavalla. Aloitus Bemfola -nimisellä lääkkeellä pistoksin ihon alle kp2-kp6 ja tämän jälkeen 1. ultra. Ja that´s it! Loppukuun suunnitelma mietitään uusiksi 1. ultran jälkeen. Sitä ennen on turha miettiä, että mitä lääkkeitä ja kuinka paljon. Kunhan nyt suurinpiirtein ymmärtää, että milloin on seuraavat ultrat, keräys ja itse siirtopäivä, ettei vaan varaa mitään lomamatkaa juuri siihen ajankohtaan.

Täytyy sanoa, että oma lääkärini toimii kaikessa todella rennolla otteella. Tällainen toimintatapa sopii minulle kyllä erittäin hyvin, sillä oikeastaan hänen takiaan en osaa jännittää mitään hoitoon liittyviä mahdollisesti inhottavia tapahtumia. Mm. punkteerauksen hän lupasi suorittaa 5 minuutissa ja sairaslomaa tarvitaan korkeintaan yksi päivä. Tällaiset kommentit ovat välillä saaneet minut hämmennyksiin, melkein jopa huvittuneeksi, sillä niin monesti olen lukenut pahoista kivuista liittyen munasolujen keräykseen. Aion silti luottaa omaan lääkäriin, enkä luoda turhia pelkoja tai jännityksiä itselleni hoidon kulusta.

Katsoin yhden youtube-videon Bemfola -lääkkeestä ja uskon pistosten menevän hyvin. Minulla on jo kokemusta Ovitrellen pistämisestä ja Bemfola on hyvin samankaltainen. Yksi asia jäi tosin mietityttämään. Youtube-videon ääni käski välttämään ehdottomasti kaikenlaista raskasta liikuntaa hoidon aikana. Itse urheilen aika paljonkin ja pari kertaa viikossa kunnon syketreeniä. Kysyin tätä myös omalta lääkäriltä, mutta hän vastasi tutulla rennolla tyylillään, että urheilla voi mielin määrin.

Taidan kuitenkin varmuuden vuoksi jättää raskaimmat treenit tekemättä. Todennäköisesti vatsa voi tuntua muutenkin niin erilaiselta, ettei edes huvita hytkymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti