9.11.2017

Miksi yksityiselle?

En todellakaan kuvitellut sinä päivänä, kun varasin ensimmäisen käynnin yksityiselle lapsettomuusklinikalle, että tulisin olemaan sielä vakiasiakas siitä lähtien näin monta kuukautta. Jos olisin tämän tiennyt etukäteen, niin olisin saattanut harkita hyvinkin julkista.

En ajanvaraushetkellä kestänyt ajatusta yhdenkään kuukauden hukkaamisesta odotteluun ja epätietoisuuteen, minkä pelkäsin käyvän toteen julkisella puolella. "Maksoi mitä maksoi." - oli mentaliteettini silloin, mutta nyt rahanmeno on alkanut hirvittää. Hoito on ollut toki todella yksilöllistä, ajanvaraus helppoa ja henkilökunta on aivan ihanaa. Tämän lisäksi asioin aina saman lääkärin kanssa, joka on Suomen huippuja. Uskon saavani rahalle vastinetta, vaikka lopputulos ei ole ollut vielä toiveiden mukainen. Toisaalta, voiko parempaankaan rahansa sijoittaa kuin oma lapsi?

Parasta mitä lapsettomuushoidot tähän mennessä ovat minulle tuottaneet on toivo. Ennen hoitojen aloittamista olin todella surullinen ja allapäin, sillä en tiennyt, miten päästä eteenpäin.

Olen ajatellut, että jos ensimmäinen koeputkihoito epäonnistuu niin siirryn sitten samalla hetkellä julkisen puolen jonoon. Tähän odotukseen alkaa jo tottua melkein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti